Pieczeń z indyka

Dodany przez: Matka Zywicielka (więcej moich przepisów)

Bardzo proste do wykonania, lekkostrawne, wystarcza na 2-3 dni.
Obejrzane: 614
Porcje: 10
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 pierś z indyka
  • kilka szczypt grubej soli
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 100 ml wody
  • sznurek / dratwa

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Umyć pierś z indyka i obwiązać dratwą, tak aby trzymała się w ładnej zwartej formie

Krok 2

Do naczynia żaroodpornego wlać oliwę rozsypać 2-3 szczypty grubej soli, położyć mięso i również posolić. Całość podlać wodą

Krok 3

Piec w temperaturze 200 C aż będzie wyglądać apetycznie (ok 30 minut), potem jeszcze chwilę w niższej temperaturze

Krok 4

Podawać grube plastry jako kotleciki, a cienkie jako wędlinę na kanapce.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×