Pieczony łosoś z migdałami i serem

Dodany przez: Joanna (więcej moich przepisów)

Pieczony łosoś z migdałami i serem to doskonały pomysł na lekki i pożywny obiad dla całej rodziny. Sekret tkwi w najlepszej jakości płatkach migdałowych, które uprażone na patelni, dodadzą doskonałego smaku pieczonemu w folii łososiowi. Wypróbuj pieczonego łososia z migdałami i serem!
Obejrzane: 291
Porcje: 4
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 filet z łososia
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 50 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Filet z łososia umyć, przekroić na cztery części i położyć na lekko posmarowanej oliwą folii aluminiowej.

Krok 2

Doprawić rybę solą i pieprzem, a następnie posypać startym żółtym serem i płatkami migdałowymi.

Krok 3

Piec przez 20-25 minut, w piekarniku rozgrzanym na 180 C.

Krok 4

Aby migdały lekko się podprażyły folię aluminiową należy rozchylić ok. 8 min przed końcem pieczenia.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×