PIETRUSZKA Z PASTERNAKIEM ZAPIEKANE Z TYMIANKIEM

Dodany przez: Vegepack.pl (więcej moich przepisów)

Świetny jako dodatek do głównych dań. Wersja wegetariańka- zjedliśmy z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty!! mniam
Obejrzane: 4437
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 50 dkg Pietruszki korzeń
  • 50 dkg Pasternaku
  • 1 szklanka Oliwy z oliwek
  • 2-3 ząbków Czosnku
  • 2 łyżki Tymianeku
  • 2 łyżeczki sól

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Pietruszki i pasternak oskrobać, wypłukać, włożyć do żaroodpornego naczynia, polać oliwą wymiaszaną z tymiankiem i czosnkiem, wymieszać tak, aby wszystkie korzenie były obtoczone w tłuszczu i przyprawach.

Krok 2

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 min.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×