Placki z buraków i jabłek

Dodany przez: makutra.com (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 5945
Porcje: 10
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:
115,4kcal
kalorie
7,4g
węglowodany
3,0g
białko
8,8g
tłuszcze
1,0g
błonnik
37,1mg
cholesterol
6,9mg
magnez
21,9mg
wapń
0,7mg
żelazo

Składniki

  • 3 szt buraki
  • 1 szt jabłko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 szt jajko
  • 1 opakowanie serka koziego do smarowania

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Buraki gotujemy w mundurkach ok. 45 min.
Po ugotowaniu obieramy, trzemy na tarce, dodajemy starte jabłko (lub nie), dodajemy czubatą łyżkę mąki pszennej, 1 jajko, pieprz i sól dla smaku, mieszamy.

Na rozgrzanej patelni z oliwą lub olejem (proponuję ryżowy lub arachidowy) układamy placuszki i smażymy.
Pysznie smakują z kozim serkiem lub zwykłym serkiem kanapkowym i rukolą.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×