Pstrąg pieczony z pieczarkami

Dodany przez: królestwo garów (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1799
Porcje: 3
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 3 pstrągi
  • sok z cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 300 g pieczarek
  • 300 ml śmietanki 18%
  • 2 żółtka
  • masło
  • 60 g parmezanu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ryby oczyścić, usunąć skrzela i ewentualnie oczy, umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny.

Krok 2

Pieczarki oczyścić, umyć.
Pokroić wzdłuż na pół a następnie w półplasterki. Podsmażyć na 2 łyżkach masła.

Krok 3

Śmietanę wymieszać z żółtkami.

Krok 4

Formę do pieczenia wysmarować masłem.

Krok 5

Ułożyć rybę, obsypać pieczarkami. Zalać śmietaną, posypać parmezanem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 minut.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×