Quesadilla z kurczakiem i warzywami
Składniki
- 3 szt placki tortilli
- 200 g filet z kurczaka
- 3 łyżki olej
- 2 szt papryka kolorowa
- 6 szt papryczka chilli
- 2 szt cebula
- 2 garście czerwona fasola konserwowa
- 1 garść kukurydza konserwowa
- 10 szt pomidorki koktajlowe
- 300 g ser Moniecki MSM Mońki
- 150 ml śmietana 18%
- sól szczypt
Przygotowanie:
Krok 1
Fileta z kurczaka, cebulę, obie papryki pokroić w koskę i podsmażyć na oleju.
Krok 2
Dodać fasolkę, kukurydzę i przekrojone na pół pomidorki.
Krok 3
Doprawić do smaku solą i chwilę poddusić pod przykryciem.
Krok 4
Tak przygotowany farsz rozłożyć naprzemiennie na plackach tortilli, każdą warstwę posypując tarkowanym serem żółtym.
Krok 5
Zapiec na blaszce w piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C.
Krok 6
Po zapieczeniu przekroić na cztery części. Podawać z kwaśną śmietaną.