Rolady wieprzowe Eli z kaszą jaglaną

Dodany przez: eli_555 (więcej moich przepisów)

Dla osób które jedzą małe porcje taka rolada może stanowić całe danie. Jest mięso,kasza jaglana,ogórki konserwowe i kiełbasa.
Obejrzane: 1664
Porcje: 6
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 kg chudej karkówki
  • 20 dkg kaszy jaglanej
  • 1 szt kaszy jaglanej
  • 2 łyżki chrzanu ze słoiczka
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • 10 ząbków czosnku
  • 2 szt duże cebule
  • 4 szt średnie ogórki konserwowe
  • 20 dkg kiełbasy chorizo
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • około 3 m białe,bawełniane nici kuchenne

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem,ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.

Krok 2

Do kaszy dodać jajko,chrzan,musztardę,2 ząbki czosnku obrane,przeciśnięte przez praskę,doprawić solą,pieprzem i wymieszać.

Krok 3

Ogórki konserwowe pokroić wzdłuż na ćwiartki.

Krok 4

Cebule obrać z łupinek. Jedną cebulę pokroić w piórka,drugą posiekać.

Krok 5

Kiełbasę chorizo pokroić w długie słupki.

Krok 6

Karkówkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 6 plastrów. Plastry karkówki rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.

Krok 7

Kaszę jaglaną rozsmarować na płatach mięsa. Na każdym płacie rozłożyć cebulę,kiełbasę chorizo i ogórki konserwowe.

Krok 8

Zwijać ciasno każdą roladę i owinąć białą,bawełnianą nicią kuchenną.

Krok 9

Resztę czosnku obrać i przecisnąć przez praskę.

Krok 10

W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.

Krok 11

Do rolad dodać posiekaną cebulę,czosnek,sól i pieprz. Rolady smażyć jeszcze aż cebula się lekko zrumieni.

Krok 12

Mięso podlać wodą i dusić około 45 minut,aż rolady będą miękkie. Co jakiś czas podlewać wodą.

Krok 13

Miękkie rolady wyjąć z sosu,lekko przestudzić i usunąć nici.

Krok 14

Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.

Krok 15

Rolady ułożyć na półmisku. Sos podawać w sosjerce. Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×