Ryż curry z zielonym groszkiem i brzoskwinią

Dodany przez: Madzia Mentel (więcej moich przepisów)

Ryż na słodko, czy słono? .... najlepiej na słodko-słono!
Obejrzane: 1047
Porcje: 1
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
340kcal
kalorie
79,6g
węglowodany
8,2g
białko
0,8g
tłuszcze
5,8g
błonnik
0mg
cholesterol
28mg
magnez
32mg
wapń
1,8mg
żelazo

Składniki

  • 80 g ryżu
  • 1 szt brzoskwinia
  • 4 łyżeczki zielonego groszku (konserwowego)
  • 1 łyżka curry
  • szczypta soli

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Do garnka wlać wodę, posolić, zagotować. Do gotującej się wody wsypać ryż, trzymać na ogniu, aż do momentu, gdy ryż zrobi się miękki.

Krok 2

Gotowy ryż odcedzić; przełożyć z powrotem do garnka.

Krok 3

Dodać zielony groszek i pokrojoną brzoskwinię; przyprawić curry.

Krok 4

Dokładnie wymieszać, postawić jeszcze na chwilę na ogniu, aż do podgrzania.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×