Sałatka z paluszkami rybnymi i
Składniki
- 2 mieszanki sałat Fit &Easy
- 4 szt jajka ugotowane na twardo
- 7 szt paluszki rybne
- 2 szt pomidory
- kilka oliwek zielonych
- 1 szt cebula czerwona
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka occtu jabłkowego
- 1 łyżeczka pierrzu czosnkowego
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól,pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Paluszki rybne smażymy ,studzimy i kroimy na mniejsze kawałki.
Warzywa myjemy i osuszamy. Cebulę, pomidory,oliwki i jajka koimy.
Krok 2
Składniki na sos -ocet jabłkowy,oliwe z oliwek, przyprawy przekładamy do miseczki lub małego słoiczka i dokładnie mieszamy.
Krok 3
Sałatę przekładamy do miski dodajemy pozostałe składniki oraz sos i dokładnie mieszamy. Sałatkę przed podaniem schładzamy ok. 1 godz.