Schab nadziewany morelami

Dodany przez: czekoladka (więcej moich przepisów)

Schab upieczony w ten sposób jest bardzo mięciutki, aromatyczny i delikatny. Nikt mu się nie oprze.
Obejrzane: 1183
Porcje: 20
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 kg schabu środkowego bez kości
  • 250 g suszonych moreli
  • 1 pęczek ananasów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 0.5 szczypty soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć. Natrzeć solą , odstawić do lodówki na 2 godz. morele umyć, osączyć i zalać syropem z ananasa, odstawić na 2 godz.

Krok 2

Ananasa zblendować, połączyć z olejem i pieprzem. W schabie poprzecznie naciąć kieszeń. Natrzeć ja pastą z ananasa, następnie wypełnić osączonymi z zalewy morelami. mięso ułożyć w brytfannie, polać obficie sosem. Piec ok. 1,5 godz w temp. 190st, polewając wytwarzającym się sosem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×