Schab szpikowany jabłkami

Dodany przez: danusia19671 (więcej moich przepisów)

Pyszny schab z jabłkami na obiad
Obejrzane: 427
Porcje: 8
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1.2 kg schab b/k
  • 1 kg jabłka
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnek

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jabłka umyć, pokroić w grubsze plastry, wydrążyć gniazda nasienne.

Krok 2

Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso czosnkiem z solą i pieprzem, odstawić na 2 godz w chłodne miejsce.

Krok 3

Następnie mięso naciąć, tak aby powstały cienkie kieszonki, ale nie przecinać schabu do końca.

Krok 4

W każdą kieszonkę schabu powkładać plastry jabłek.

Krok 5

Mięso włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, skropić oliwą z oliwek, piec w temp.190 stop

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×