Skrzydełka „Palce lizać”
Składniki
- 1 kg skrzydełek z kurczaka
- do smaku pieprz
- 0.5 cytryny
- 14 łyżek marynaty Teriyaki Kikkoman
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki oleju roślinnego
Przygotowanie:
Krok 1
Skrzydełka umyć i osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, dodać marynatę Teriyaki, miód i olej. Skrzydełka wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a jeśli masz czas najlepiej na całą noc. W międzyczasie skrzydełka można przemieszać. Mocno rozgrzać grilla, skrzydełka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem tacce, jedno obok drugiego. Przykryć folią aluminiową i piec przez około 70 minut, do czasu aż mięso będzie.