Szparagi zapiekane z parmezanem i pietruszką

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 2314
Porcje: 2
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 0.5 kg szparagów
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 150 g tartego parmezanu
  • 100 g masła
  • sól
  • 1 łyżka oliwy
  • pieprz
  • sól

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Obcinamy zdrewniałe końce szparagów ok 2cm i myjemy je.

Krok 2

Szparagi wrzucamy do wrzątku na ok 2 min i odlewamy.

Krok 3

Sos :rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i parmezan, mieszamy dodajemy soli do smaku.

Krok 4

W naczyniu żaroodpornym układamy szparagi i zalewamy przygotowanym wczesniej sosem.

Krok 5

Pieczemy w piekarniku 180C przez 12 min. Podajemy ciepłe

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×