Tarta z zielonymi szparagami

Dodany przez: Sylwia Grześkowiak (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 953
Porcje: 6
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • 2 jajka
  • 150 ml słodkiej śmietanki
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • gałka muszkatołowa do smaku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Rozwijamy ciasto , brzegi ciasta zawijamy w taki sposób , by powstał grubszy brzeg . Piec rozgrzewamy do 250 C. Podpiekamy cisto ok 7 min .

Jajka roztrzepujemy , wlewamy śmietankę , doprawiamy i dodajemy utarty ser . Na podpieczonym cieście układamy szparagi i zalewamy wszystko delikatnie masą serową / ostrożnie , żeby masa nie wypłynęła poza brzegi ciasta . Jeśli szparagi są dość grube można je wcześniej krótko zblanszować .
Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy ok 15 min do ścięcia masy i przyrumienienia brzegów.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×