Uszka wigilijne

Dodany przez: Anioly w kuchni (więcej moich przepisów)

Uszka wigilijne polecam zrobić z wyprzedzeniem, u nas produkcja już ruszyła... a u Was??
Obejrzane: 425
Porcje: 40
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • Ciasto; 150 g mąki, jajko, ciepła woda, sól,
  • Farsz; 80 g suszonych grzybów, 30 g czerstwej bułki, bułka tarta, cebula, sól, pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Składniki na ciasto zagniatamy. Ciasto wałkujemy i wycinamy literatką małe kółeczka.
Grzyby myjemy i moczymy na kilka godzin w wodzie. Po tym czasie gotujemy aż wyparuje wywar. . cebule drobno siekamy i przyrumieniamy na oleju. Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy.Przez maszynkę do mielenia przepuszczamy grzyby, cebulę i bułkę. Dodajemy trochę bułki tartej i przyprawiamy. uformowane uszka wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy do wypłynięcia. potem jeszcze około 2 minut.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×