Wątróbka cielęca smażona

Dodany przez: królestwo garów (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 2767
Porcje: 3
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 600 g watróbki cielęcej
  • mąka
  • do smaku sól
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 2 łyżki masła
  • do smaku pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wątróbkę umyć, osuszyć, zdjąć błonę, wyciąć żyły. Pokroić w plastry grubości około 1,5 cm. Oprószyć pieprzem i mąką. Nie solić.

Krok 2

Na patelni rozgrzać masło klarowane, ułożyć na nim wątróbki. Smażyć z każdej strony na złoty kolor , dodać masło i smażyć jeszcze chwilę. Wątróbka w środku ma być różowa a z wierzchu ładnie przyrumieniona.

Krok 3

Podawać z cebulką duszoną lub smażoną. Ja podałam ze smażonymi w głębokim tłuszczu krążkami cebuli ( cebulę pokroić w plastry, zblanszować w mleku, osuszyć, oprószyć mąką i smażyć w głębokim tłuszczu) i sosem z czerwonej porzeczki.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×