Czekoladowy mus z awokado

Dodany przez: Luzomania (więcej moich przepisów)

Użyłem w tym przepisie gotowej redukcji z kawy portugalskiej firmy Casa da Prisca. Można jednak zrobić prostszą wersję musu - bez redukcji. Zamiast miodu można również użyć słodkiego skondensowanego mleka.
Obejrzane: 376
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 1 awokado
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki kakao
  • 1 kiwi
  • 2 łyżki redukcji z kawy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Awokado przekroić, wyrzucić pestkę, obrać i pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2

Zmiksować je razem z miodem i kakao na gładką masę. Nałożyć do pojemników, w których będziemy serwować mus.

Krok 3

Kiwi pokroić na cienkie plastry, ułożyć je na powierzchni musu. Zalać redukcją z kawy, uprzednio ją nieco podgrzawszy, tak aby przyjęła bardziej płynną konsystencję. Wstawić na pół godziny do lodówki.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×