Deser Margerita

Dodany przez: msewka (więcej moich przepisów)

Szybki w przygotowaniu,niedrogi i delikatny w smaku deser z ostatnimi tej jesieni jeżynami.
Obejrzane: 649
Porcje: 4
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 1 opakowanie galaretki Pink Margerita
  • 25 dkg serka mascarpone
  • 12 szt jeżyny
  • 4 gałązki mięty

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Galaretkę rozpuściłam w 250 ml gorącej wody i dokładnie rozmieszałam.

Krok 2

Gdy przestygła dodawałam po łyżce serek i energicznie mieszałam.

Krok 3

Mikserem ubijałam przez ok.2 minuty na wysokich obrotach, aż powstałą lekka pianka.

Krok 4

Wylałam masę do salaterek i wstawiłam do lodówki do stężenia. Przed podaniem przybrałam jeżynami i miętą. Deser jest bardzo szybki w przygotowaniu.Jest w sam raz-nie za słodki i bardzo lekki w konsystencji. Galaretka Pink Margerita nadaje mu ciekawy smak.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×