Keks pełen bakalii

Dodany przez: Monika Gorbaczyńska (więcej moich przepisów)

Pyszny keks pełen bakalii - zdrowy smakołyk.
Obejrzane: 273
Porcje: 10
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g suszonego mango
  • 50 g suszonych daktyli
  • 100 g żurawiny
  • 50 g suszonych fig
  • 100 g rodzynek namoczonych w advokacie
  • 250 g masła
  • 100 g cukru muscavado
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 250 g mąki
  • 5 szt jajek dużych
  • 1 szt kaska wanilii
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenie

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

masło ubić mikserem na puszystą masę a potem wsypać cukier i znów ubić, dodając po jednym jajku. Wmieszać mąkę, wanilię, proszek do pieczenia.
bakalie pokroić na małe kawałki i wsypać do ciasta i wymieszać
Całość włożyć do \\ wyłożonych papierem blaszek i upiec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku 160°C termoobieg powietrza, 50-60 minut.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×