Krem czekoladowy

Dodany przez: Komu dokładkę? (więcej moich przepisów)

Krem czekoladowy to moja domowa wersja nutelli. Można nią smarować pieczywo lub używać go do deserów. Wszystko zrobisz łatwo i szybko. Krem czekoladowy uwielbiają szczególnie dzieci!
Obejrzane: 348
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • awokado
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżki miodu
  • sól

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Awokado myjemy i przekrajamy na pół. Usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ za pomocą łyżeczki.

Krok 2

Miąższ z awokado wkładamy do blendera. Dodajemy do niego mleko, kakao (ciemne), miód oraz szczyptę soli. Całość blendujemy, aż powstanie jednolita masa.

Krok 3

Krem czekoladowy przekładamy do pojemnika i wkładamy do lodówki, aby się schłodził. Kremem można smarować kanapki albo jeść go jako deser.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×