Kruche razowe babeczki z porzeczkami i kruszonką

Dodany przez: Vegepack.pl (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1220
Porcje: 3
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 120 g mąki pszennej razowej
  • 40 g płatków owsianych
  • 100 g margaryny bezmlecznej lub masła
  • 50 g cukru trzcionowego/ stewii
  • 0.5 szklanki porzeczek, jagód, malin (dowolne owoce)
  • 3 łyżki cukru
  • 0.5 szklanki mąki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C.

Mieszamy mąkę, płatki, masło oraz cukier. Zlepiamy ciasto w kulę a następnie odrywamy po kawałeczku i formujemy ciastko, ja wylepiałam ciastem dna formy do muffinek. Wkładamy w każde ciastko po łyżce umytych porzeczek lub innych owoców.
Margarynę na kruszonkę rozpuszczamy z cukrem w rondelku. Wyłączamy gaz, dodajemy mąkę i starannie mieszamy. Studzimy. Powstałą kruszonkę rozkruszamy na ciasto z owocami.
Pieczemy ok 20 minut, aż do zrumienienia.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×