lody śmietankowo-truskawkowe

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 69
Porcje: 6
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 2-3 łyżek miodu
  • 150 g truskawek
  • 50 ml syropu miętowego
  • 2-3 łyżeczek esencji waniliowej
  • cukier puder do smaku
  • 300 g kremówki 36%
  • 3 szt żółtka

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Truskawki oraz miód umieścić w rondelku i gotować do rozpadnięcia się owoców. Zdjąć z palnika, zmiksować blenderem i przestudzić. Otrzymany mus przełożyć po 1-2 łyżki na dno foremki do lodów. Wstawić do zamrażarki na ok. 20-30 minut. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Kremówkę ubić na sztywno, dodać esencję waniliową, syrop miętowy i cukier puder, połączyć. Gotową śmietanę wyłożyć na schłodzony mus truskawkowy po ok. 1-2 łyżki. Na wierzch wyłożyć pozostałą część musu truskawkowego, a na koniec wbić patyczki do lodów. Całość zamrozić.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×