Malinowe serniczki swirls
Składniki
- 200 g sera twarogowego
- 1 łyżka mascarpone
- 1 łyżka śmietanki kremówki
- 2 szt jajka
- 0.75 kubka cukru pudru
- 0.33 szt laki wanilii
- 1 łyżka kaszy kukurydzianej
- 55 g mrożonych malin
- 1 łyżeczka cukru pudru
Przygotowanie:
Krok 1
Ser miksujemy z mascarpone, kremówką oraz jajkami. Dodajemy cukier, wydrążone ziarenka wanilii oraz aromat. Na sam koniec wsypujemy do masy łyżkę kaszy kukurydzianej.
Maliny rozmrażamy, mieszamy z cukrem na owocowy kogel-mogel.
Masę przelewamy do muffinkowych papilotek. Papilotki wypełniamy prawie do pełna. Na wierzchu masy robimy kleks z masy malinowej. Końcem ostrego noża wykonujemy małe esy-floresy.
Pieczemy 45min w 170C.