Mandarynki w syropie korzennym

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Mandarynki w syropie korzennym to cudowny deser. Nie ma chyba nic bardziej kojarzącego się z Bożym Narodzeniem, jak unoszący się w domu zapach cytrusów, cynamonu, imbiru i innych przypraw korzennych.
Obejrzane: 264
Porcje: 3
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 125 g cukru
  • 120 ml wody
  • kilka goździków
  • 0.5 łyżeczki imbiru
  • 0.5 łyżeczki cynamonu
  • 3 szt mandarynki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Cukier oraz przyprawy umieścić na patelni, zalać wodą i podgrzewać do rozpuszczenia składników. Zmniejszyć ogień i gotować aż syrop zacznie gęstnieć (ok. 10-15 minut). Kiedy mieszanina będzie gęstnieć, dodać mandarynki obrane ze skóry i obsmażać przez kilka minut. Gotowe owoce podawać polane syropem na ciepło lub na zimno.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×