Mus jabłkowy

Dodany przez: mikusia89 (więcej moich przepisów)

Idealny do naleśników, ciast, czy wyjadania prosto ze słoiczka :-)
Obejrzane: 1920
Porcje: 4
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
322,6kcal
kalorie
81,4g
węglowodany
1,0g
białko
1,0g
tłuszcze
5,0g
błonnik
0,0mg
cholesterol
7,5mg
magnez
10,5mg
wapń
0,8mg
żelazo

Składniki

  • 1 kg jabłek
  • 20 dkg cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu mielonego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jabłka ścieramy na średniej tarce, wkładamy do garnka , dolewamy szklankę wody ; rozgotowujemy , co jakiś czas mieszając ;

Krok 2

Dodajemy cukier, cukier waniliowy i cynamon, następnie należy wymieszać i zagotować ; gorący mus wlać do słoików, mocno zakręcić i pasteryzować prze ok 30 minut w temp. 90-100 stopni.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×