Naleśniki dyniowe z syropem klonowym

Dodany przez: Mienta (więcej moich przepisów)

Ostatnio w mojej kuchni rządzi dynia a jak na prawdziwą naleśnikarę przystało musiałam wykorzystać ją również do ukochanych naleśników :) Z syropem klonowym który dostałam ostatnio z Kanady komponowały się świetnie. Na samo wspomnienie cieknie mi ślinka ;)
Obejrzane: 933
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 0.5 szklanki wody gazowanej
  • 1 szklanka mleka
  • 0.75 szklanki puree z dyni
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka cukru
  • 0.5 skórka pomarańczowa starta z połowy pomarańczy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą (pomarańczę przed starciem skórki należy sparzyć i dokładnie umyć) i smażymy na rozgrzanej patelni.

Podajemy polane syropem klonowym lub miodem.

Smacznego :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×