Pieczona owsianka „Malibu” z ananasem
Składniki
- 50 g płatki owsiane
- 0.5 szklanki mleka
- 1 szt białko jajka
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- kawałki ananasa
- 3 łyżki likieru kokosowego 'malibu'
Przygotowanie:
Krok 1
Płatki owsiane zalać na noc mlekiem.
Krok 2
Rano wymieszać z 2 łyżkami likieru kokosowego "Malibu", białkiem jajka i proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Wyłożyć do naczynka żaroodpornego. Wstawić do piekarnika i piec w 200stopniach przez 20 minut.
Krok 4
W tym czasie kawałki ananasa wymieszać z pozostałą 1 łyżką likieru kokosowego "Malibu".
Krok 5
Gotową owsiankę wyciągnąć z piekarnika i udekorować ananasem.