Pieczona owsianka „Malibu” z ananasem

Dodany przez: Madzia Mentel (więcej moich przepisów)

Czasem przyjemnie jest zacząć dzień "niegrzecznym śniadaniem"!
Obejrzane: 2170
Porcje: 1
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 50 g płatki owsiane
  • 0.5 szklanki mleka
  • 1 szt białko jajka
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kawałki ananasa
  • 3 łyżki likieru kokosowego 'malibu'

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Płatki owsiane zalać na noc mlekiem.

Krok 2

Rano wymieszać z 2 łyżkami likieru kokosowego "Malibu", białkiem jajka i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Wyłożyć do naczynka żaroodpornego. Wstawić do piekarnika i piec w 200stopniach przez 20 minut.

Krok 4

W tym czasie kawałki ananasa wymieszać z pozostałą 1 łyżką likieru kokosowego "Malibu".

Krok 5

Gotową owsiankę wyciągnąć z piekarnika i udekorować ananasem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×