pieczone gruszki korzenne z mascarpone

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 720
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 2 szt duże gruszki
  • 2 szczypty imbiru
  • 2 szczypty cynamonu
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej
  • 4 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 4 łyżki mascarpone
  • miód

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Gruszki obrać ze skóry, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Do każdego wgłębienia wlać po 1 łyżeczce ekstraktu waniliowego. Imbir, cynamon, gałkę muszkatołową wymieszać. Przyprawami oprószyć przekrojone owoce. Gruszki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w 180ºC przez 15-20 minut w zależności od twardości owoców. Im twardsze, tym dłużej. Upieczone gruszki przełożyć na talerzyki, we wgłębienia nałożyć po jednej łyżce mascarpone lub lodów waniliowych. Polać miodem i podawać na ciepło.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×