Placuszki bananowo-cynamonowe

Dodany przez: obserwatorium gastronomiczne (więcej moich przepisów)

Słodkie i pachnące cynamonem. Idealne na śniadanie w bury poranek, kiedy cieżko się dobudzić:)
Obejrzane: 620
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 0.5 łyżeczki cynamonu
  • 1 dojrzały banan
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki oleju

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

W misce dokładnie wymieszaj jajko z cukrem, cukrem wanilinowym i cynamonem.

Krok 2

Banana pokrój na kawałki i rozgnieć za pomocą widelca. Połącz go z masą jajeczną.

Krok 3

Do mieszanki dodaj mąkę, proszek i sodę. Jeśli masa będzie wydawała się zbyt gęsta dodaj odrobinę mleka.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej. Smaż placuszki z obu stron, przewracając je gdy brzegi zaczną się rumienić. Podawaj na gorąco z czekoladą lub śmietaną.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×