Płatkowy przekładaniec

Dodany przez: zyj smacznie i zdrowo (więcej moich przepisów)

Apetyczne śniadanie, które skusi każdego małego niejadka
Obejrzane: 221
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 100 g płatki kukurydziane
  • 150 g jogurt naturalny
  • 100 g jeżyny
  • do smaku cukier puder
  • kilka liść mięty

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Do wysokiego szklanego naczynia wsypać truskawki (lub czerwone porzeczki), dodać odrobinę cukru pudru do smaku i zmiksować.

Krok 2

Następnie przelać powstały mus do miseczki lub szklanki, przykryć jogurtem naturalnym, a na jego powierzchnię dosypać płatki śniadaniowe (np. Lubella Mlekołaki Choco Kulki).

Krok 3

Udekorować liśćmi mięty. Opcjonalnie na warstwę z jogurtem dodać jeżyny.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×