Mus z białej czekolady

Dodany przez: alaaa (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 3548
Porcje: 6
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 100 g czekolady białej
  • 25 g masło
  • 2 jajka
  • 120 ml kremówki
  • 100 ml kremówki do dekoracji
  • 3 szt truskawek
  • 6 szt rurek waflowych
  • 12 szt serduszek z czekolady

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jajka sparzyć.
Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do płynnej czekolady dodać pokrojone masło i mieszać do rozpuszczenia się.

Zdjęć z pieca chwilkę przestudzić i dodać po jednym żółtku cały czas mieszając.
Masę pozostawić do przestudzenia.

Zimną kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy z czekolady.
Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i delikatnie wmieszać do masy.
Rozlać mus do kieliszków i odłożyć do stężenia na około 3-4 h.
Ubić zimną kremówkę i za pomocą szprycy wycisnąć kleks bitej śmietany i udekorować.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×