Razowy suflet omletowy

Dodany przez: Jey (więcej moich przepisów)

Jednoporcjowy suflet, aczkolwiek gdyby zrobić ich więcej - mogą być świetnymi i orginalnymi al'a babeczkami na każdym stole. Idealny na deser lub śniadanie.
Obejrzane: 914
Porcje: 1
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 2 jaja
  • 2 łyżki mąki razowej
  • 1 czubata łyżeczka miodu (suflet był idealnie tylko lekko słodkawy, ale jeśli wolicie słodsze wypieki dajcie 2 łyżeczki)
  • 1 łyżka mleka
  • szczypta proszku do pieczenia
  • owoce i/lub dżem do dekoracji

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Oddzielamy białka od żółtek.

Krok 2

Żółtka blenderujemy/miksujemy z resztą składników.

Krok 3

Białka ubijamy na sztywną pianę, łyżką dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.

Krok 4

Przelewamy masę do kokilki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 35 minut.

Krok 5

Podajemy z ulubionymi owocami lub/i dżemami.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×