Sernik Cioci Jeanetty

Dodany przez: manufaktura ciastek (więcej moich przepisów)

Delikatny, puszysty, idealny.
Obejrzane: 9118
Porcje: 12
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:

Składniki

  • 1 kg białego sera bardzo wysokiej jakości
  • 5 szt jaj
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szt skórki otartej z cytryny
  • 150 g masła
  • 1 szklanka cukru lub ksylitolu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa.
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Odstawić.
Żółtka ubić z masłem i cukrem. Dodać ser, skórkę z cytryny i mąkę. Wymieszać dokładnie.
Łyżką wmieszać białka.
Wstawić do nagrzanego piekarnika (175 stopni) i piec około 60 minut.
Smacznego!

Podstawą dobrego sernika jest bardzo dobrej jakości ser zmielony w domowej maszynce do mięsa. Ser z gotowych wiaderek nie nadaje się do tego wypieku. Do tego sernika użyłam białego sera z ekologicznej produkcji od Nowaka. ! kg tego sera kosztuje około 40 zł.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×