Suflet czekoladowy z kokosem

Dodany przez: PasjaSmaku (więcej moich przepisów)

W tak mroźne dni warto skusić się na dodatkową porcję energii. Może by w takim razie coś słodkiego? Dzisiaj prosty i najszybszy przepis na czekoladowy suflet.
Obejrzane: 178
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 3 białka
  • 90g gorzkiej czekolady
  • 25g cukru pudru
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 10g masła

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.

Krok 2

Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Powoli łączymy z rozpuszczoną czekoladą.

Krok 3

Do masy dodajemy wiórki kokosowe i wykładamy ją do wcześniej posmarowanych masłem naczynek.

Krok 4

Pieczemy około 13 minut w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku aż suflety ładnie wyrosną.

Krok 5

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×