Zapiekane truskawki pod koglem-moglem

Dodany przez: nika78 (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 956
Porcje: 3
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 30 dkg świeżych truskawek lub innych owoców
  • 3 szt zółtka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki płatków migdałowych

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Do miseczek żaroodpornych nakładamy truskawki ( jeżeli są duże kroimy na mniejsze części), posypujemy brązowym cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Następnie ucieramy żółtka z cukrem na kogiel-mogiel którym przykrywamy truskawki w miseczkach. Posypujemy płatkami migdałowymi. Zapiekamy w temp. 180-200C ok 15-20 min. Ważne aby żółtka były półpłynne.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×