Masło orzechowe

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Masło orzechowe jest idealne do pieczywa. Bardzo szybki i prosty przepis na małe co nieco. wystarczy zmiksować wszystkie składniki. Masło orzechowe to propozycja domowego smaku, którego nie da się zapomnieć.
Obejrzane: 692
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 500 g orzeszków ziemnych
  • 4 łyżki cukru pudru

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Orzechy umieścić w pojemniku blendera i miksować przez kilkanaście minut, do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Co jakiś czas należy wyłączyć urządzenie i zsunąć masę ze ścianek. Następnie masło przełożyć do słoiczka, zakręcić i przechowywać w lodówce do miesiąca.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×