Wrapy z tuńczykiem
Składniki
Składniki:
- 2 szt pomidory
- 1 szt czerwona cebula
- 1 tuńczyk w wodzie
- 2 łyżki posiekanego szczypioru
- 2 łyżki czarne oliwki
- 0.5 szt sałaty
- 4 szt razowe wrapy
Sos:
- 1.5 łyżki oleju rzepakowego
- 0.25 łyżeczki skórki z cytryny
- 1 sól, pieprz
- 2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
Krok 1
Warzywa umyć, osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, przełożyć do miseczki, odstawić. Pomidory pokroić w kostkę, cebulę w piórka, oliwki zaś przepołowić, wymieszać ze szczypiorem. Tuńczyka odsączyć.
Krok 2
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmieszać. Połową sosu zalać warzywa, resztą polać sałatę. Wymieszać. Wrapy podsmażyć na kilku kroplach oleju rzepakowego z każdej strony po 20sekund. Następnie kolejno nakładać sałatę, warzywa i tuńczyka. Złożyć w kopertę. Przed podaniem przekroić.