Ajerkoniak

Dodany przez: Wędrówki po kuchni (więcej moich przepisów)

Uwielbiam domowy ajerkoniak. Zupełnie inaczej smakuje niż ten sklepowy. Świetnie sprawdza się jako dodatek do deserów, lodów jak i kremów do ciast. Polecam przepis na mój ulubiony ajerkoniak.
Obejrzane: 410
Porcje: 20
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 8 jajek
  • 250 dkg cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 0.5 L mleka
  • 0.25 L spirytusu
  • lub
  • 200 ml mleka
  • 0.5 L wódki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy mleko 3,2 %, spirytus (wódkę). Mieszamy i rozlewamy do butelek. Co jakiś czas potrząsamy butelkami.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×