Cointreau Fizz

Dodany przez: Aniawroc (więcej moich przepisów)

Cointreau to krystalicznie czysty likier stworzony z doskonałej kompozycji słodkich i gorzkich skórek pomarańczy. Jego unikalną recepturę stworzył Eduardo Cointreau w 1875 roku. Do tej pory jest ona utrzymywana w ścisłej tajemnicy. Po zetknięciu z lodem Cointreau zaczyna opalizować. Uwalnia aromat kwiatów, owoców i przypraw. Fiz Cointreau to orzeźwiający i wyrafinowany smak.
Obejrzane: 1739
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 50 ml Cointreau
  • połowa Limonki/Limetki
  • 100 ml wody gazowanej

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Do szklanki wyciśnij sok z połowy limonki, dopełnij lodem, dodaj Cointreau i uzupełnij wodą gazowaną.
Dla dekoracji dodajemy: plasterki limonki.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×