Leśny Rumtopf

Dodany przez: KuszenieSukkuba (więcej moich przepisów)

Smak późnego, leśnego lata. ;) Przepis na Rumtopf!
Obejrzane: 1926
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 500 g maliny
  • 500 g jeżyny
  • 500 g jagody lub borówki amerykańskie
  • 8 szt morele
  • 400 g cukier
  • 400 ml rum
  • 1 szt duży słoik

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Do dużego, umytego i wyparzonego słoika wsypujemy maliny, zasypujemy je 100 g cukru oraz zalewamy setką rumu.

Następnie układamy jeżyny, ponownie zasypujemy cukrem i zalewamy pirackim rumem.

Kolejna warstwa to pyszne jagody oraz połówki moreli (pestki koniecznie usuwamy).

Całość uzupełniamy cukrem i rumem. Mocno zakręcamy.

Nalewkę zostawiamy przez tydzień w nasłonecznionym miejscu (co teraz nie jest trudne. ;)), po siedmiu dniach wynosimy je do ciemnego i chłodnego miejsca.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×