Lody rabarbarowe bez cukru i jajek

Dodany przez: bibliasmakow.pl (więcej moich przepisów)

Przyszedł czas na rabarbar. Przez przypadek, przygotowując konfiturę rabarbarową, wymyśliłam nowy deser dla Małego Alergika. Jest słońce, trzeba korzystać;)
Obejrzane: 1233
Porcje: 3
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:

Składniki

  • 3 łodygi rabarbaru
  • 2 łyżki miodu (użyłam nawłociowego, naturalnego)
  • 1 banan
  • 1/2 szklanki jogurtu migdałowego (zrobiony na bazie mleka migdałowego z bakteriami jogurtowymi)

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Rabarbar oczyścić, obieram cienką warstwę skóry. Pokroić na plasterki, wrzucić na patelnię, podlać około 1/2 szklanki wody, dodać jedną łyżkę miodu i dusić aż zmięknie.

Krok 2

Banana obrać, podzielić na małe kawałki, zmiksować z rabarbarem, miodem i jogurtem. Przełożyć do pojemnika, wstawić do zamrażalnika na około 4 godziny, co godzinę mieszać. Kiedy lody osiągnął odpowiednią gęstość, można je podawać.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×