Lody stracciatella z białą i ciemną czekoladą

Dodany przez: Rebeka Luks (więcej moich przepisów)

Żadne lody nie smakują mi tak jak te zrobione w domu !! Dzisiaj proponuje Wam lody stracciatella !
Obejrzane: 2533
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 100 g białek czekolady
  • 200 ml mleka
  • 200 ml śmietany 30%
  • 50 g ciemnej czekolady, posiekanej

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Białą czekoladę grubo posiekać i mieszając, podgrzewać z mlekiem oraz 100 ml śmietany, aż czekolada się stopi.

Krok 2

Całość zmiksować na gładką puszystą masę.

Krok 3

Resztę śmietany ubić i wymieszać z masą czekoladową.

Krok 4

Masę wyłożyć do płaskiej formy i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny.

Krok 5

Ciemną czekoladę wymieszać z jasną masą czekoladową w zamrażać jeszcze 4 godziny.

Krok 6

Lody podawać w kulkach.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×