Lody z sosem rabarbarowym

Dodany przez: Rebeka Luks (więcej moich przepisów)

Dla miłośników rabarbaru proponuję sos do lodów. Smaczne połączenie
Obejrzane: 665
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 500 g rabarbaru
  • 150 g drobnego cukru
  • 2 łyżki ekstraktu waniliowego
  • kilka gałek lodów np. lodów stracciatella przygotowanych w domu, przepis znajdziesz TU

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Pokrój rabarbar na półcentymetrowe kawałki, wyrzucając liście i twarde łodygi.

Krok 2

Zagrzej w rondlu rabarbar, cukier i ekstrakt, mieszając, aż cukier się rozpuści.

Krok 3

Częściowo przykryj garnek pokrywką i gotuj 3 minuty.

Krok 4

Następnie odkryj i gotuj jeszcze kilka minut, aż syrop nabierze różowego koloru, a rabarbar zmięknie, ale nie będzie się rozpadać - i już.

Krok 5

Przelej do dzbanka i odstaw sos, żeby trochę przestygł przed polaniem lodów.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×