najlepsze lody karmelowe

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 345
Porcje: 1
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 200 g karmelizowanej białej czekolady
  • 300 ml kremówki 36%
  • 2 szt jajka

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Kremówkę umieścić w rondlu i podgrzewać. Kiedy śmietanka będzie gorąca, zdjąć z palnika, dodać karmelizowaną czekoladę i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Na koniec dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Całość wystudzić i schłodzić mocno w zamrażarce (ok. 20-30 minut). Schłodzoną miksturę ubić na sztywno, a następnie wmieszać delikatnie ubite na sztywno białka. Otrzymaną masę przełożyć do keksówki i zamrozić.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×