Sorbet cytrynowy

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 792
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 230 ml wody
  • 120 g cukru
  • 120 ml wody mineralnej gazowanej
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok z 1 cytryny

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wodę, cukier i skórkę z cytryny umieścić w rondelku i podgrzewać do momentu wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na średnim ogniu przez 5 minut. Zdjąć z kuchenki, dodać sok z cytryny oraz wodę gazowaną, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Gotowy syrop przelać do foremek i wstawić do zamrażarki na 1 godzinę. Po tym czasie, foremkę z lodami wyjąć, i przy pomocy drewnianych patyczków do lodów zamieszać zawartość każdego naczynka. Patyczki wbić i ponownie wstawić do zamrażarki. Lody mrozić przez ok. 4 godziny mieszając mniej więcej co 1 godzinę.

Smacznego! :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×