Domowe ravioli z dwoma farszami i listkami świezych ziół

Dodany przez: norbertsokolowski@o2.pl (więcej moich przepisów)

Domowe ravioli z dwoma farszami i listkami świezych ziół
Obejrzane: 1085
Porcje: 5
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

Ciasto na ravioli

  • 3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szklanka letniej wody

farsz nr 1. avocado,grillowana cukinia,mozzarela,suszone pomidory.2 farsz kurczak ,sos sojowy,orzech laskowy,groszek,bazylia ,mango.

  • 1 avocado
  • 1 cukinia
  • 1 mozzarela
  • 20 g suszonych pomidorów
  • 1 listek świeżego tymianku
  • 1 pierś z kurczaka
  • 20-30 ml sosu sojowego Kikkoman
  • 25 g groszku
  • 1 mango
  • 20 g orzechów laskowych
  • listki bazylii
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ciasto na ravioli - mąkę przesiewamy do miski lub na stolnice,robimy wgłębienie w środku kopca. Sól rozpuszczamy w wodzie. Stopniowo wlewamy wodę ,cały czas wyrabiając ciasto i nasypując suchą make z boków do wilgotnego środka. ciasto powinno być mieękkie i elastyczne,do uzyskania dobrej konsystencji ciasta potrzeba 10 minut.

Krok 2

Farsz numer jeden - umyta cukinię kroimy na cztery części wzdłuż ,usuwamy środek i kładziemy na rozgrzany grill ,grillujemy z dwóch stron , zdejmujemy cukinie i zostawiamy do wystudzenia. Obieramy avocado ,kroimy je w drobna kostkę skrapiamy sokiem z cytryny ,dodajemy pokrojoną z grillowaną cukinie pokrojoną również w drobna kostkę. Do farszu dodajemy mozzarellę i suszone pomidory również pokrojone w kostkę ,całość solimy i pieprzymy doprawiając do smaku.

Krok 3

Farsz numer dwa - pierś z kurczaka smażymy podlewamy sosem sojowym Kikkoman ,zdejmujemy z patelni i pozostawiamy do wystudzenia. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni wkładamy orzechy laskowe do pieczenia,aż łupinki z ciemnieją i zaczną pękać wyjmujemy orzechy i ściągamy spalone łupinki ,siekamy orzechy i wkładamy do miski.Nastawiamy wodę w rondelku,gdy zagotuje się solimy i dodajemy szczyptę cukru ,wkładamy strąki groszku i gotujemy 5-7 minut.Wyjmujemy groszek hartujemy w zimnej wodzie otwieramy strąki i wyjmujemy z nich groszek. czas na mango ,obieramy je i kroimy w drobna kostkę, dodajemy pokrojonego sojowego kurczaka ,groszek i orzechy laskowe ,doprawiamy do smaku pieprzem i listkami świeżej bazylii.

Krok 4

Gdy mamy już ciasto na ravioli oraz farsze, pozostaje nam już tylko rozwałkować ciasto ,nałożyć łyżeczką małe porcje farszu ,przykryć ciastem i formować ravioli. Techniki formowania są dwie, albo za pomocą specjalnej foremki do ravioli lub za pomocą kieliszka i dłoni. Uformowane pierożki układamy na blaszce z niewielką ilością mąki.

Krok 5

Uformowane ravioli wkładamy do garnka z gotująca osoloną woda ,gotujemy 2 minuty od wypłynięcia pierożków.
Ravioli możemy podać z bukietem świeżej sałaty z listkami ziół sosem sojowym Kikkoman i sokiem z cytryny lub sosem teriyaki. Smacznego :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×