Makaron Puttanesca

Dodany przez: Magda K. (więcej moich przepisów)

Dla tych, którzy lubią wyrazisty, ostry smak. Bez obaw z dodaniem anchois, jedynie zaostrzają smak, ale w potrawie nie czuje się ryby:))
Obejrzane: 856
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 500 g makaron spaghetti lub fettuccine
  • 400 g pomidorów w puszce
  • 2 łyżki natki pietruszki posiekanej
  • 8 anchois
  • 100 g oliwek czarnych
  • 15 g kaparów
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Na patelni rozgrzać oliwę. Dodajemy czosnek, chili, anchois, drobno posiekane. Smażymy 5 min.

Krok 2

Dodajemy oliwki i kapary(odsączone drobno posiekane) – smażymy kilka minut.

Krok 3

Dodajemy pomidory i połowę pietruszki – smażymy 10 min

Krok 4

Gotujemy makaron

Krok 5

Makaron dodajemy do sosu i posypujemy pozostałą pietruszką.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×