Pesto z rukoli

Dodany przez: Kulinarne przygody Gatity (więcej moich przepisów)

Uwielbiam pesto ! Mogłabym je jeść ze wszystkim. Pesto doskonale smakuje wymieszane z gorącym makaronem i posypane odrobina świeżo startego parmezanu. Grillowana pierś z kurczaka nabiera charakteru, gdy ją posmarujemy pesto. A nie wspominam już o ciepłym toście posmarowanym tym sosem... Aromat, który się roztacza wokół bezcenny :-).
Obejrzane: 429
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 50 g rukoli
  • 3 łyżki orzeszków ziemnych
  • 3 łyżki świeżo startego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 0.5 szklanki oliwy z oliwek
  • sól gruboziarnista do smaku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Orzeszki prażymy na suchej patelni na średnim ogniu przez około 5 minut. Rukolę dokładnie myjemy i osuszamy.
Składniki na pesto, oprócz parmezanu, wkładamy do blendera i blendujemy. Na koniec dodajemy ser i wszystko razem mieszamy..

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×