Spaghetti botwinkowe fresche ze świeżą botwinką w sosie z bryndzy ze świeżymi borówkami

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 483
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 250 g spaghetti
  • 1 pęczek botwinki
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 125 g bryndzy
  • 75 g borówek amerykańskich
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Botwinkę siekamy, czosnek kroimy w plasterki. Na oliwie podsmażamy botwinkę, dodajemy czosnek, wlewamy śmietanę, dodajemy pokruszoną bryndzę, redukujemy prze ok. 2 minuty. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Gotujemy makaron wg wskazań na opakowaniu, łączymy z sosem, posypujemy świeżymi borówkami i serwujemy.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×