Syrop z pędów sosny

Dodany przez: PasjaSmaku (więcej moich przepisów)

Właśnie teraz jest najlepszy czas, żeby pomyśleć o syropie z młodych pędów sosny. Świetny na kaszel i przeziębienie, ale też doskonały to dań i deserów.
Obejrzane: 109
Porcje: 10
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:

Składniki

  • 300 g pędów sosny
  • 300 g cukru
  • 100 ml spirytusu
  • 100 ml wody przegotowanej

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Pędy sosny zasypujemy cukrem i odstawiamy na 3-5 dni aż całość puści sok.

Krok 2

Całość zalewamy spirytusem i wodą. Odstawiamy w zacienione miejsce na przynajmniej miesiąc.

Krok 3

Nasz syrop przecedzamy przez gazę do butelek. Jest już gotowy do spożycia, ale oczywiście wiadomo, że im dłużej poleży tym smak będzie bogatszy.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×